Zara tricou retras (271x300)Lantul spaniol de magazine Zara a retras de la vanzare un tricou pentru copii in stil marinaresc, cu dungi albastre si albe, pe care era brodata o stea galbena, in urma valului de polemici generat din cauza asemanarii acelui detaliu vestimentar cu steaua impusa evreilor de catre nazisti, potrivit Mediafax.
“Designul original se inspira din insignele de serif din westernurile americane, care sunt adeseori aurii si au sase colturi”, a precizat un purtator de cuvant al lantului spaniol. “Designul original nu are nimic de-a face cu conotatiile care i-au fost asociate”, a adaugat acelasi purtator de cuvant, referindu-se la steaua galbena pe care evreii trebuiau sa o poarte in Germania si in alte tari ocupate de catre nazisti in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial si la tinutele cu dungi verticale ale prizonierilor din lagarele de concentrare.

Pe steluta este totusi scris “Sheriff” (serif) iar insigna arata exact ca cea a unui serif din filmele americane. Astfel polemicile au fost exagerate.

Brandul spaniol a fostĀ  aspru criticat siĀ  in 2007 pentru comercializarea unei genti pe care era brodata o svastica. Zara s-a aparat atunci spunand ca nu a remarcat svastica de pe acea geanta, care era fabricata de unul dintre furnizorii sai.