BRD Groupe Societe Generale, GlaxoSmithKline, Raiffeisen Bank, Ursus Breweries, Danone, Lafarge si Orange, membre ale grupului LBG Romania, au investit anul trecut peste 4,1 milioane de euro in proiecte comunitare , in crestere cu 38% fata de contributia lor in 2010.

Companiile mentionate au avut contributii majoritar financiare, reprezentand 80% din valoarea totala a resurselor distribuite. Alte tipuri de resurse puse la dispozitia partenerilor comunitari au fost timpul angajatilor si contributii in natura, fiecare reprezentand 9% din totalul resurselor oferite. Costurile de management au reprezentat investitia cea mai mica a companiilor in astfel de initiative.

Cauza sustinuta cel mai puternic  de companiile membre este educatia copiilor, tinerilor si adultilor, pentru care au fost oferite 33% din resursele disponibile. Pozitia a doua este ocupata de proiectele destinate protectiei mediului, ce au atras 27% din resurse, urmate de initiativele din domeniul sanatatii – 16%.

Grupul LBG Romania este parte a retelei internationale dedicata eficientizarii si cresterii performantei de CSR a companiilor membre. Modul de lucru al grupului LBG se axeaza pe masurarea si evaluarea investitiilor pe care companiile le fac in proiectele de implicare comunitara si impactul pe care acestea il genereaza in comunitati. Pe baza acestor evaluari, membrii grupului LBG Romania pot lua decizii care se pliaza cel mai bine  pe obiectivele lor strategice.