In primele 24 de ore de la lansare iPhone 5 a reusit sa inregistreze precomenzi ce depasesc doua milioane de unitati, volum dublu fata de recordul precedent inregistrat tot de un produs Apple, iPhone 4S.

Daca inainte de lansarea iPhone 5 recordul de solicitari primite in primele 24 de ore de la lansare era detinut de iPhone 4S si totaliza un milion de unitati, in acest moment, noul record depaseste dublul recordului anterior. Cele doua milioane de solicitari de iPhone 5 demonstreaza ca Apple a dat lovitura inca o data.

“Precomenzile iPhone au depasit recordul precedent al iPhone 4S. Raspunsul cumparatorilor la iPhone 5 a fost fenomenal”, a declarat Philip Schiller, vicepresedinte al Apple pentru marketing global.

Cea mai valoroasa companie din lume, Apple, a recunoscut ca succesul extraordinar al iPhone 5 i-a surprins, iar numarul mare de solicitari depaseste stocul detinut, lucru ce va face imposibila onorarea tuturor comenzilor in timpul stabilit. Astfel,  o mica parte din solicitari vor ajunge la destinatie in luna octombrie, nu pe 21 septembrie, cum era planificat.

Din surse neoficiale, avem informatii ca in Romania, smart-phone-ul va fi disponibil in luna octombrie, prin intermediul unei oferte Cosmote. In acelasi timp, magazinele online au inceput sa inregistreze precomenzi pentru iPhone 5, telefon estimat la peste 3.100 lei.