Dupa diversele comentarii si discutii privind mancarea sanatoasa si profiturile celor care produc fast-food & drink, Coca-Cola transmite ca in Romania sistemul Coca-Cola creeaza  1.800 de locuri de munca directe, in timp ce impactul total – direct si indirect – este de aproximativ 17.500 de locuri de munca adica 0,17% din populatia activa.

Potrivit producatorului de sucuri accidulate un angajat direct al sistemului Coca-Cola sustine alti noua angajati in alte ramuri de activitate din economia romaneasca.

Industriile a caror activitate este strans legata de Coca-Cola HBC Romania sunt: fabricarea zaharului, transporturile si comertul. Cheltuielile Coca-Cola HBC Romania legate de achizitiile de zahar sustin aproximativ 1.000 locuri de munca in industria zaharului si, indirect, 400 locuri de munca in agricultura. Transportul de materii prime din amonte si cel al produselor finite din aval genereaza suplimentar 700 locuri de munca in sectorul transporturilor. Vanzarea de produse din portofoliul Coca-Cola catre consumatorul final este asociata cu aproximativ 5.700 locuri de munca, din care 3.100 sunt create in unitatile de alimentatie publica (consumul imediat) si 2.600 in comertul cu amanuntul.