Producatorul de vopsele si lacuri Policolor  Orgachim, este partenerul principal  al concursului de idei Inspired, proiect care promoveaza de sase ani tinerii talentati din toate centrele universitare din Romania.

„Suntem aici pentru ca pretuim dedicatia arhitectilor, designerilor, pictorilor, a tuturor celor se implica activ in promovarea artelor. Admiram si incurajam pe cei care ies din tipare si ne fac sa ne bucuram de culoare”, a declarat Narcis Obeada, director general adjunct al Policolor Orgachim.

Incepand cu 15 octombrie si pana pe 21 noiembrie, concurentii se pot inscrie la una sau mai multe dintre cele  10 categorii de concurs: fotografie, design de produs, design grafic, design vestimentar, design de accesorii vestimentare, design interior, arhitectura, ilustratie, dramaturgie si, recent infiintata, relatii publice. Principala platforma de desfasurare a competitiei este www.letsgetinspired.ro unde participantii se pot inscrie online prin crearea unui cont.

Informatii despre concurs se vor gasi si la evenimentele offline din cadrul caravanei pentru promovarea concursului care vor merge in centrele universitare din Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara, Arad, Sibiu, Targu Mures, Oradea si Brasov. Lucrarile participantilor vor fi jurizate intre 22 si 28 noiembrie, iar premierea castigatorilor va avea loc la Gala INSPIRED, in luna decembrie.

Castigatorii locului I vor fi premiati cu trofeul INSPIRED. In plus, toti cei clasati pe locurile I – XX de la fiecare din cele 10 sectiuni de concurs vor avea acces gratuit la Master Class-ul INSPIRED corespunzator fiecarei sectiuni. Master Class-urile vor fi sustinute cu sprijnul unor personalitati membri de jurii din Romania si din strainatate si vor fi organizate in Bucuresti, in perioada februarie – septembrie 2013.

“Cred ca avem un potential inca nefructificat. Exista excelente performante individuale care ne recomanda ca oameni de creatie, mai putin “de sistem”. Competitivitatea se construieste pe mai multe paliere – educatie curiculara si extracuriculara, ierarhii bazate pe meritocratie, capacitatea de absorbtie in economie a tinerelor talente si, nu in ultimul rand, resursele financiare din fiecare industrie in parte precum si felul (transparent, coerent) in care sunt alocate. INSPIRED le-a dat un impuls decisiv in cariera castigatorilor sai si le-a aratat ca alegerea profesionala facuta de ei la inceputul studiilor este corecta, ei sunt oamenii potriviti la locul potrivit. Daca multiplicam exemplul lor, atunci Romania ar putea deveni tara aceea la care visam cu totii”, a declarat Postumia Martin, presedintele Asociatiei Inspired.