Hipermarketul Carrefour Baneasa a observat cererea pentru produse autohtone hotarand amenajarea unui stand special pentru acestea.

„Scopul  este de a promova cat mai mult produsele romanesti pentru a-i ajuta pe producatorii agricoli sa aiba o piata de desfacere, iar marile lanturi de magazine din Romania reprezinta, poate, cea mai importanta astfel de piata  pentru produsele autohtone”, a precizat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurare, Daniel Constantin, prezent la inaugurare.

Desi numarul romanilor care sunt interesati sa cumpere produse romanesti devine tot mai mare de la an la an, piata este invadata de produse de import, iar unul dintre motive poate fi si lipsa promovarii produselor locale si implicit a incurajarii agricultorilor romani sa isi dezvolte o mica afacere.

Odata cu acest eveniment organizat de Carrefour Romania, ministrul Daniel Constantin a promis ca se va implica si va monitoriza mai intens aceasta situatie, astfel incat produsele autohtone sa se gaseasca pe cat mai multe rafturi ale magazinelor, pe plan national, cat si extern.