Danone,  unul dintre cele mai cunoscute branduri de produse lactate, lanseaza in aceste zile un program socio-economic dedicat micilor fermieri romani, aflati in zonele cu potential redus de dezvoltare.

„O sansa pentru familia ta!” este o noua investitie facuta de Danone pentru dezvoltarea durabila a zootehniei romanesti si un ajutor pentru refacerea economica a familiilor cu venituri reduse”, a declarat Dieter Schulz, director general al Danone pentru Europa Centrala si de Sud.

Durata derularii proiectului este de patru ani, timp in care 800 familii de fermieri vor beneficia de sprijinul Danone, urmand ca in primii doi ani rezultatele sa se concretizeze in peste 200 de juninci ajunse gratuit in casele acestora.

Programul  va fi structurat in doua etape: in prima etapa, programul va fi accesibil fermierilor din Zimnicea, judetul Teleorman, Cocorastii Colt, judetul Prahova si Belin, judetul Covasna. In cea de-a doua etapa, vor fi selectate alte doua localitati ce vor lua parte la program.

Programul este realizat cu suportul Fundatiei Heifer Romania si cu sprijinul fondului de investitii Danone Ecosystem, iar increderea in succesul acestui proiect a fost concretizata intr-o investitie de 1,9 milioane de euro.