In cinci ani piata de retail va avea o alta fata. Multe din magazinele existente acum vor avea alt nume si alta sigla, potrivit lui Alexandru Vlad, reprezentantul Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR). De ce?

“Piata de retail in 2017 va diferi foarte mult de cea de acum. Primele intrari in insolventa le-am trait deja: PIC sau Trident, dar si Interex. Piata suprafetelor mari este saturata, chiar suprasaturata, daca ne uitam la Bucuresti. Cea a suprafetelor medii, de tip supermarket, este in curs de saturare. Loc a mai ramas pentru suprafetele mici, specializate sau de tip hard discount. Daca vorbim de magazine de bricolaj, aglomeratia este si mai mare”, a spus oficialul AMRCR.

Astfel, el a adaugat ca este foarte probabil ca in urmatorii ani sa aiba loc in principal repozitionari pe piata.

Pentru cineva care doreste sa intre pe piata, preluarea unui lant existent este cea mai rezonabila posibilitate. Trebuie sa fii foarte curajos ca sa intri azi greenfield in comertul romanesc”, a mai spus acesta, subliniind ca in 2017 multe din magazinele de acum vor avea alt nume si alta sigla, singura forma viabila de intrare pe piata sau de consolidare ramanand preluarea unui lant deja existent.

El estimeaza ca vor fi scoase la vanzare toate tipurile de magazine, dar cu precadere cele cu suprafete mari.