Sub sloganul “Energia vine din suflet” , Rompetrol a reusit sa imbunatateasca situatia aparaturii necesare in sectia de Neonatologie a Spitalului Pantelimon din Bucuresti prin achizitia primului incubator pentru copilasii nascuti inainte de termen, achizitia facand parte din proiectul “Sa dam o sansa prematurilor”.

Proiectul isi propune pe langa sa doteze sectia de Neonatologie a Spitalului cu doua incubatoare performante, si reabilitarea si igienizarea spatiul destinat terapiei intensive si, de asemenea, sa creasca gradul de informare al parintilor referitor la prevenirea riscului de prematuritate precum si consilierea medicala a parintilor care au copii prematuri la tratament in terapie intensiva.

In intervalul 2009-2011, Grupul Rompetrol a sustinut implementarea a 55 de proiecte din sanatate si protectia mediului, beneficiarii fiind aproximativ 200.000 persoane. Costul suportat de Rompetrol pentru implementarea proiectelor si sustinerea comunitatilor locale a depasit valoarea de 700.000 de euro.