In 23 noiembrie, data ce marcheaza “Vinerea neagra” in Romania, romanii vor avea posibilitatea sa cumpere produse electronice, electrocasnice si IT la preturi cu reduceri consistente.

Anul trecut, retailerii autohtoni  au oferit reduceri de pana la 80% din pretul initial, printre acestia regasindu-se Flanco, eMag, PC Garage si multi altii din domeniu.

Conceptul american – “Black Friday” a aparut in Romania inca de anul trecut, cand a avut loc un “bum” al vanzarilor, firmele de profil avand incasari de zeci de milioane de euro.

“Black Friday marcheaza deschiderea sezonului de reducere, iar daca anul trecut a fost un succes, anul acesta va fi senzational. Ne asteptam la un trafic simultan de 200.000 de oameni, iar pe intreaga zi la trei milioane de persoane. Anul trecut ne-am pregatit la un trafic simultan undeva la 50.000 de oameni si am avut 100.000 de persoane pe site. Este o provocare pentru noi. E ca si cum s-ar derula o luna intrega într-o singura zi”, a  declarat Iulian Stanciu, omul de afaceri ce coordoneaza eMAG, Flanco si Network One Distribution.

In “Vinerea neagra” toti retailerii ce se vor alatura acestui concept se asteapta sa recupereze eventualele pierderi inregistrate de-a lungul anului si sa creasca profitul.

Lista principalelor magazine de electrocasnice, echipamente foto si IT care vor face reduceri sunt: azerty.ro, altex.ro, cel.ro, domo.ro, emag.ro, evomag.roquickmobile.ro, f64.ro, koyos.ropcgarage.ro, sigmanet.ro.

Nici magazinele de fashion si accesorii nu s-au lasat mai prejos, amafashion.ro, bbcollection.ro, fashiondays.ro,fashionup.ro, tinar.ro, watchshop.ro anuntand participarea la acest eveniment cu multe oferte. O lista  completa cu toate firmele participante se gaseste pe blackfriday-romania.com.