UPDATE 2: In Romania, Auchan va prelua activitatile operationale pentru 20 din cele 24 de magazine. Magazinele din Arad, Constanta Nord, Oradea Episcopia Bihorului si Suceava nu vor fi preluate. In momentul de fata  se cauta solutia potrivita pentru fiecare dintre aceste locatii.

UPDATE: Grupul Auchan a anuntat vineri ca a cumparat de la Metro Group hipermarketurile Real din Europa Centrala si de Est, printre care si pe cele din Romania, pentru 1,1 miliarde de euro. Auchan va prelua activitatile operationale si activele imobiliare corespondente ale filialelor Metro Group din Polonia, Romania, Rusia si Ucraina.

Aceasta operatiune mai necesita obtinerea aprobarii din partea autoritatilor competente ale concurentei din fiecare tara vizata si va fi finalizata, sub aceasta rezerva, in 2013. Pe viitor , hipermarketurile Real din Europa Centrala si de Est vor functiona sub marca Auchan”, se arata intr-un comunicat al Auchan.

Zvonurile privitoare la cea mai importanta preluare din acest an pe segmentul hipermarketurilor din Europa par din ce in ce mai reale. Presa vuieste “pe surse” ca la sfarsitul saptamanii lantul francez de hipermarketuri Auchan va prelua cele 95 de magazine Real din Polonia, Rusia, Ucraina si… Romania, dupa mai multe runde de negocieri cu grupul german Metro. 

Grupul Metro a decis sa vanda divizia din afara Germaniei din cauza rezultatelor departe de previziunile initiale si a pierderilor de pe unele piete. Numai in Romania Real a inregistrat din 2006 si pana acum pierderi cumulate de 200 de milioane de euro.

Reuters estimeaza ca 900 de milioane de euro vor fi platite pentru hipermarketurile din estul Europei.

Auchan detine in prezent in Romania o retea de zece hipermarketuri si s-ar imbogati cu inca 24 de unitati Real, ajungand unul dintre cei mai mari jucatori pe piata locala.

Desi ambele retele au intrat in acelasi an, 2006, Real a avut o dezvoltare mult mai agresiva, agresivitate care insa nu a dat roadele dorite.