Compania Zarea, producatoare de bauturi alcoolice, a implinit 100 de ani de traditie in producerea de vinuri spumante, motiv pentru care a lansat  doua produse aniversare in editie limitata: Zarea Crystal Collection (cu eticheta aniversara) si Zarea 100.

Noul design al etichetei Crystal Collection este realizata dupa primul design original folosit si la 1914 pentru sortimentul Mott Sec Americain. In acea perioada, “Le Gout Americain” – Gustul American de vin spumant, sec, creat de marile case de sampanie la inceputul secolului XX, era in topul preferintelor consumatorilor din America si din Europa . Vinurile spumante sunt disponibile in magazine din luna noiembrie, in variantele Zarea Crystal Collection: alb demisec, rosu demisec si alb sec.
Zarea 100 este un vin inchis in sticle si pastra la o temperatura constanta timp de 14 luni. Este disponibil in variantele Brut Natur si Demisec.
Potrivit companiei care citeaza datele firmei de cercetare Nielsen, detine locul unu in categoria spumante, sampanie pentru copii, sagria si lichior, locul doi pe piata bitter si locul trei in categoria brandy.

“Vanzarile sunt putin peste cele de anul trecut din acelasi interval si ne asteptam ca tendinta sa se mentina pana la finalul anului. In aceste doua – trei luni vindem cat in restul anului la un loc”, a  aratat Emil Popescu, presedintele Zarea, asteptarile pentru ultima perioada.