Preferintele romanilor in ceea ce priveste amenajarea cu gresie si faianta a spatiilor rezidentiale s-au schimbat treptat in ultimii ani, acestea indreptandu-se tot mai mult catre placi ceramice cu elemente de decor inovative si in culori contrastante, potrivit Lasselsberger Romania, detinatorul brandului Cesarom.

In anul 2013 sa pastreaza traditia ultimilor ani, acea de utilizare a elementelor estetice inovative, precum insertiile de detalii metalice glamour, seturi de decor cu inspiratie retro, contemporana sau moderna.

Detaliile metalice in nuante de auriu, argintiu sau cupru reprezinta, de asemenea, cele mai noi propuneri in materie de amenajare interioara si completeaza perfect decorurile geometrice, minimaliste, in timp ce motivele florale imbogatite cu efecte satinate continua sa ramana in topul tendintelor si preferintelor”, a spus Sergiu Apolzan, directorul de vanzari al Lasselsberger Romania.

Raman in tendintele anului 2013 preferintele pentru formate de gresie 33×33 si faianta cu placare pe orizontala. Astfel, de la placile de mici dimensiuni, romanii trec tot mai mult la cele de 20 x 40 cm sau 25 x 50 cm. Cele doua formate sunt ideale pentru o amenajare moderna, pe orizontala, si pastreaza echilibrul dimensional al spatiului limitat din locuintele romanilor.

In ceea ce priveste culorile pe care le vor alege romanii pentru gresie si faianta in 2013, reprezentantii Cesarom afirma ca acestea vor fi electrice, tonice sau in nuante deja consacrate pentru eleganta si rafinamentul ce il inspira, precum bej, maro, mocca. In acest an, nuantele neutre de alb si gri se folosesc in contrast cu o culoare puternica pentru combinatii electrizante ce vor da forta unei ambientari de un rafinament minimalist. Placarea pe orizontala este optiunea potrivita si recomandata pentru ambiente ce fascineaza prin stil si dinamism cromatic.