Compania ce activeaza si domina impreuna cu alti doi jucatori piata de morarit, panificatie si paste, Pambac SA, a fost preluata de doi investitori locali Comfert si Popasul Trebes din Bacau. Ambii investitori au roluri importante in piata nationala de ingrasaminte si pesticide.

“Pentru fructificarea potentialului de crestere al afacerii Pambac era nevoie acum de un nou avant investitional (..) Am ales pentru viitorul companiei tranzactia care sa-i ofere sansa unei aliante strategice intr-un punct critic al lantului valoric si oportunitatea unui suflu nou din punct de vedere antreprenorial. Firesc este, ca din acest moment, sa reinceapa cresterea firmei prin noi investitii care sa ii asigure consolidarea si dezvoltarea sanatoasa. (..) Pambac va deveni, cu siguranta, mai puternica prin aceasta tranzactie”, a declarat Alin Giurea,  fostul director general al Pambac SA si unul dintre fostii actionari semnificativi ai firmei, ce va detine in continuare pozitia de presedinte al Consiliului de Administratie.

Firmele care au preluat colosul agri au potentialul financiar necesar pentru a indeplini obiectivele mentionate de Alin Giurea.

Comfert este unul dintre primii trei jucatori de pe piata nationala de seminte, ingrasaminte si pesticide, cu afaceri de peste 89 milioane de euro in 2011 si depozite de cereale si ingrasaminte cu o capacitate de 70.000 de tone, in mai multe zone ale tarii. Compania este condusa in prezent de Catalin Grigoriu, fiul celui care a pus bazele societatii.

“Ne-am bucurat sa putem face aceasta investitie in Bacau, contribuind astfel la viabilitatea economica si sociala a zonei, unde ne dorim sa construim una dintre cele mai puternice forte din agribusiness-ul national si nu numai,” a declarat Catalin Grigoriu, viitorul director general al Pambac.

Popasul Trebes isi desfasoara activitatea, in principal, in domeniul ingrasamintelor chimice – fiind unul dintre cei mai mari distribuitori din Romania – si in domeniul cerealelor, firma detinand pachetul integral de actiuni la Cerealcom SA Bacau si alte spatii de depozitare in Bacau. In 2011 a inregistrat o cifra de afaceri de 53 de milioane de euro, iar in 2012 o cifra de 79 milioane de euro,  in crestere cu 45% fata de anul precedent.

“Prin investitii sustinute vom dezvolta si transforma Pambac intr-o firma mult mai puternica atat pe plan national, cat si european,” a declarat Eusebiu Gutu, reprezentantul Popasul Trebes.

Pambac a avut o cifra de afaceri de 44,5 milioane de euro si detine brandurile Pambac, Grania, Gata, Flavora, K7, Puufuulet cu care ocupa cote de piata situate in top trei national, in domeniile paste fainoase, faina, malai si comercializeaza de asemenea, produse industriale de morarit si amelioratori pentru procesatorii din Romania.