Cea mai mare piata agroalimentara din Bucuresti a fost redeschisa ieri, 24 ianuarie, dupa o modernizare de 8,4 milioane de euro. Piata Progresul din sectorul 4, Soseaua Giurgiului, are acum patru hale pentru comercializarea de carne, lactate si branzeturi, peste si oua, precum si o zona cu 380 de tarabe pentru fructe si legume. In plus a fost imbunatatita si cu o parcare de 250 de locuri pe acoperis, dar care va fi deschisa publicului abia in martie si va fi gratuita in limita a doua ore.

Cele 380 de tarabe din noua Piata Progresul vor fi inchiriate comerciantilor. Producatorii vor achita 100 lei/luna, iar societatile comerciale 450 lei /luna, cu mentiunea ca acestea sa plateasca si un avans pentru trei luni ca garantie care va fi executata in cazul in care nu isi platesc la timp chiria si cheltuielile cu utilitatile.

“Vom inchiria o zona din parcarea supraterana pentru diverse targuri, lansari de carte sau produse, pentru ca orice spatiu sa poata aduce bani la buget. “, a spus primarul Piedone, cu ocazia inaugurarii spatiului agroalimentar