Centrul comercial Deva Mall cu o suprafata de 9.000 mp este un nou exemplu negativ al investitiilor din inertie. Acesta va intra cel mai probabil in faliment luna viitoare, din cauza ca bancile au respins planul de reorganizare propus de proprietari.

Judecatorul sindic urmeaza sa se pronunte cu privire la intrarea in faliment a centrului comercial din Deva, aflat in prezent in insolventa.

Dupa trei ani de functionare proiectul a intrat in insolventa la cererea proprietarului cu datorii de circa 10 milioane de euro catre bancile Italo-Romena, BCR, Leumi si Banca Transilvania.

Centrul comercial este aproximativ jumatate inchiriat, iar principalii clienti sunt Gatta, Orsay, Profi, Jolidon, Adidas, Mondex Benvenutti, Little Big, Samsonite, Banca Transilvania si BCR. Principalii concurenti sunt hipermarketul Real si Ulpia Shopping Center.

Mallul din Deva se alatura astfel centrelor comerciale Armonia Braila, Tiago Oradea, City Mall sau Liberty Center care au intrat in incapacitate de plata in ultimii ani.