Retailerul  suedez de mobila IKEA ia in calcul deschiderea celui de-al doilea magazin din Romania in Iasi, in Era Shopping Park, potrivit raportului fondului de investitii European Convergence Development Company (ECDC) actionar la acest proiect. 

“Constructia de 28.000 de metri patrati a fost amanata pana la obtinerea finantarii. In plus, exista opt hectare de teren disponibile la vanzare sau pentru dezvoltarea de noi unitati de retail. BMW a oferit termeni atractivi de inchiriere a 6.000 de metri patrati din acest teren pentru a dezvolta un showroom, tranzactie care asteapta aprobarea finala din partea viitorilor chiriasi. Discutiile cu IKEA sunt in curs, cu o perspectiva pozitiva pentru 2013”, se arata in raportul citat de Mediafax motivul pentru care Era Shopping Park a fost amanat.

Nu este prima data cand se zvoneste ca IKEA este interesata sa inaugureze inca o unitate in Moldova, in Iasi. Anul trecut zvonurile aratau ca  IKEA a semnat sau dorea sa semneze un contract de inchiriere a Iulius Mall Iasi pe o perioada de zece ani.  In plus, Iasiul a fost mereu pe lista primelor cinci localitati pe care IKEA le are in vizor pentru urmatoarea extindere.

Vanzarile retailerului de mobila IKEA in Romania in anul fiscal 2012 (1 septembrie 2011-31 august 2012) au fost in crestere cu 10,8% fata de anul fiscal 2011. In aceasta perioada, trei milioane de clienti au trecut pragul magazinului. Acestia au plecat acasa cu peste 11 milioane de produse in valoare de 91,4 milioane de euro (inclusiv TVA).