Vanzarile de jocuri au crescut in 2012 pe plan local cu aproape 20%, la 20 milioane euro, iar companiile din domeniu mizeaza in anul in curs pe un ritm de crestere similar, potrivit Computer Games Online care detine site-ul computergames.ro

Suma medie cheltuita lunar de un roman pentru jocurile video este de 120 de lei. In total, in Romania exista circa trei milioane de persoane care se joaca pe calculator constant. Majoritatea sunt barbati si au varsta cuprinsa intre 14 si 40 de ani.

“La ora actuala, jucatorii de pe plan local cumpara si de pe site-uri externe, astfel ca foarte multi bani nu mai ajung in companiile romanesti din industrie”, a declarat  directorul general al Computer Games Online, Silviu Stroie.

El a adaugat ca mare parte din banii cheltuiti de romani pe jocuri se indreapta catre upgrade-uri, unelte si functii noi ale jocurilor free2play si, implicit, catre producatorii de jocuri straini.

In prezent, piata romaneasca de jocuri se imparte in vanzari pentru calculatoare – 85%, console (2-3%) si dispozitive mobile (12-13%).

Sursa foto: nico.cavallotto / Foter.com / CC BY-NC-ND