Producatorul de bere Ursus Breweries vrea sa creasca, in mai multe etape, capacitatea de productie a fabricii de la Brasov, potrivit Mediafax,  la 1.439 tone de “produs finit pe zi”. Aceasta dezvoltare ar insemna o marire a capacitatii de productie de aproape cinci ori.

Proiectul de dezvoltare va avea sase faze si se va derula pe 15 ani. Suprafata totala pe care se va desfasura investitia va fi de peste 47.000 de metri patrati, dintre care suprafata construita va ocupa 20.000 de metri patrati, potrivit documentatiei depuse la Agentia pentru Protectia Mediului din Brasov.

“Credem ca dat fiind ca in Romania berea este o bautura iubita, exista potential de crestere a industriei in Romania”, a declarat Andrew Highcock, presedintele Ursus Breweries.

In prima faza de dezvoltare a proiectului capacitatea de productie va creste de la 297 de tone la 532 de tone pe zi. Ursus isi propune ca in aceasta etapa sa construiasca un buncar de borhot, sa extinda capacitatea instalatiei de filtrare si a celei de tratare a apei brute, sa instaleze o line de imbuteliere in recipiente PET si si sa instaleze un rezervor metalic pentru stocarea apei brute. In etapa a doua capacitatea de productie pe zi va creste la 575 tone si vor fi construite o serie de cladiri pentru stocarea materiilor prime. Faza a treia va presupune extinderea capacitatii de productie la 748 de tone pe zi si o serie de alte constructii si investitii complementare, iar in cea de-a patra etapa capacitatea de productie va creste la 1.007 tone pe zi. In acest stadiu vor fi instalate noi linii de fierbere si rezervoare de stocare a apei si va fi marita capacitatea statiei de epurare a apelor uzate. Etapa a cincea va presupune atingerea unei capacitati de productie la 1.180 de tone pe zi, construirea unei noi linii de imbuteliere si alte investitii conexe. In ultima etapa fabrica de la Brasov va ajunge sa produca 1.439 de tone pe zi.

Ursus Breweries are fabrici la Buzau, Brasov si Timisoara si o unitate de productie de capacitate mica la Cluj si concureaza pe piata locala a berii cu Heineken, Bergenbier si URBB (United Romanian Breweries Bereprod), producatorul berii Tuborg.