Carnea de miel se poate scumpi in perioada Pastelui, cu 5-6% tocmai pentru a fi acoperite cheltuielile producatorilor, potrivit Sorin Minea, presedintele Romalimenta (Federatia Patronala din Industria Alimentara).

“Carnea de oaie, pe post de import, s-a scumpit cu peste 60%, produsele finite s-au scumpit si ele, in cursul anului trecut, doar cu vreo 15%, tocmai pentru a castiga piata. Este normal ca anul acesta sa urmeze majorari de pret pentru a acoperi cheltuielile. Nu de scumpiri de 30, 50 sau 60%, dar putem vorbi de cinci procente, sase procente, chiar sapte procente in plus la pretul carnii de miel  Ideea de baza este ca de Pasti concurenta este asa de puternica incat sarbatoarea se incheie cu vanzare in pierdere, nu in profit. Vinzi mai mult cantitativ, dar nu faci profit”, a declarat Minea.

Acesta a mai declarat ca bulgarii cumpara miei din Romania pe care ii taie si ii revand la noi. Mai mult, ei sacrifica mieii cumparati din Romania, ii revind in Comunitatea Europeana.