Peste 52.000 de vizitatori se plimba zilnic pe aleile mall-ului AFI Palace Cotroceni, potrivit companiei AFI Europe ce detine centrul comercial. Anul trecut 19 milioane de vizitatori au trecut pragul acestuia.

In acest context, AFI Europe a incasat anul trecut 26,9 milioane de euro din inchirierea centrului comercial, in crestere cu 9,4% fata de nivelul raportat anul precendent.

“Venitul net al AFI Europe Romania din operatiunile mall-ului AFI Palace Cotroceni a crescut in 2012 cu 9,4%, comparativ cu 2011, ajungand la un total de 26,9 milioane de euro, fata de 24,6 milioane de euro, cat ne aratau cifrele in 2011”, se precizeaza  intr-un comunicat al dezvoltatorului.

AFI Europe mai are in constructie AFI Palace Ploiesti ce va fi deschis in luna octombrie si are, potrivit companiei, un grad de ocupare de peste 70% retailerilor. In cazul proiectului AFI Palace  de pe terenul fostei fabrici Laromet din Bucuresti , un alt proiect de retail pe care compania il are in vedere pe piata locala, au fost inchiriate spatii totalizand 12.000 metri patrati si este planificat sa se deschida in 2014.