A inceput procedura de faliment a fabricii de papusi “Aradeanca”, o fabrica cu o vechime de 65 de ani  ce angaja in 1989, peste 1.200 de persoane. Producea in acea perioada ceea ce copii de astazi vad in Barbie – papusi cu personalitate. Astazi are ceva comenzi, 28 de angajati dar isi asteapta finalul.
“Chiar si in acest moment, cei 28 de angajati sunt la munca, iar productia de jucarii nu a fost oprita. La incheierea procedurii de faliment, activitatea va continua intr-o alta forma organizatorica si juridica. Se va infiinta o noua societate comerciala care va prelua si brandul”, a spus  Octavian Finata, fost presedinte al Consiliului de Administratie, citat de Mediafax.
Conform sursei citate, fabrica are contracte pentru tot anul 2013, semnate cu parteneri romani, si produce papusi si obiecte de decor pentru gradini.
Administratorul fabricii a spus ca datoriile acumulate sunt de peste 1,4 milioane de lei, care nu au mai putut fi platite din 2011, motiv pentru care s-a cerut intrarea in insolventa.
Imagini cu colectia Aradeanca gasiti pe https://papusiaradeanca.blogspot.ro/.