Fondul britanic de investitii Argo Real Estate Opportunities Fund (ARGO), ce detine patru parcuri de retail: Shopping City Sibiu, Shopping City Suceava, Era Shopping Park Oradea si, respectiv, Era Shopping Park Iasi estimeaza o crestere medie a vanzarilor de 15% fata de Sarbatorile Pascale din 2012 si cu minim 40% peste  perioadele obisnuite din an.

Cea mai mare crestere a vanzarilor ne asteptam sa se inregistreze la Oradea, unde Era Shopping Park este cel mai mare parc de retail din oras: aici estimam o crestere medie de 50% a vanzarilor realizate de retailerii prezenti in centrul comercial comparativ cu perioadele obisnuite. Anul trecut, cresterea a fost de pana la 38%”, a precizat Graham Kilbane COO ARGO.

La Sibiu, fondul se asteapta la o crestere medie a vanzarilor de minim 15% per ansamblul parcului de retail, fata de Sarbatorile Pascale din 2012; in Era Shopping Park Iasi, ARGO estimeaza o crestere medie de minim 12%, comparativ cu perioada pascala a anului trecut, avand in vedere aglomeratia de centre comerciale din localitate. Situatia este similara la Suceava, mai ales ca aici stocul de retail modern per mia de locuitori este de cca 9 ori mai mare decat media nationala (conform unui studiu DTZ Echinox din 2012).

ARGO estimeaza o crestere a traficului de vizitatori de circa 30% in perioada 15 aprilie- 10 mai fata de anul trecut; pentru a stimula numarul de vizitatori, centrele comerciale organizeaza in mod constant in aceasta perioada promotii cu vouchere de cumparaturi, concursuri cu premii instant, targuri cu produse traditionale, concursuri de drift, diferite competitii sportive etc. In total, impreuna cu diferiti retaileri, ARGO realizeaza in aceasta perioada peste 45 de evenimente si promotii, cu premii care merg de la mobila si scutere la produse IT, cosmetice  etc.