Cifra de afaceri a retailerului francez Auchan in Romania a ajuns anul trecut la 528 milioane de euro (cu TVA), potrivit datelor companiei care opereaza o retea de 11 hipermarketuri la nivel national. Magazinele Auchan lucreaza cu 1.100 de furnizori, din care 90% sunt din Romania si au vandut anul trecut 465 de milioane de articole.
Grupul Auchan este prezent pe piata romaneasca din anul 2006, iar in 2012, compania a inaugurat un nou format de magazin, in Bucuresti si Iasi, Auchan City, cu o suprafata de 5.000 de metri patrati, predominant alimentara.
In noiembrie anul trecut a venit si anuntul achizitiei a 20 din cele 24 de hipermarketuri Real din Romania de la grupul german Metro, intr-o tranzactie de 1,1 miliarde euro care a vizat si unitatile din Polonia, Ucraina si Rusia. Tranzactia este analizata in prezent de Consiliul Concurentei. In urma acestei preluari, Auchan urca de pe locul patru pe doi in topul lanturilor de hipermarketuri din Romania, cu afaceri cumulate de peste un miliard de euro, fiind devansat doar de Kaufland.