Cresterea pretului carnii de porc de pe piata locala este iminenta in acest an avand in vedere trendul crescator al costurilor pe care producatorii trebuie sa le suporte pentru achizitia de furaje, dar si schimbarilor legislative la nivelul Uniunii Europene, potrivit producatorului de profil Carmolimp.

„Crescatorii si procesatorii au amanat scumpirea produselor din carne de porc pentru a evita scaderea si mai mare a consumului, asumandu-si cresterile de pret la furaje si la utilitati. Multi dintre procesatori nu mai pot sustine aceste cresteri, astfel ca vor opera majorari de pret la raft. Estimam ca pana la finele anului cresterile vor fi de 12-15%. Iar in perioada imediat urmatoare vom vedea cresteri de pana la 7%”, a declarat Olimpiu Soneriu, directorul general al Carmolimp.

Principalele cheltuieli care ar putea impune producatorilor scumpiri sunt pretul furajelor si investitii pentru adaptarea fermelor la noile conditii impuse de directivele europene care reglementeaza spatiul minim per cap de animal sau de pasare.

Photo credit: kennymatic / Foter.com / CC BY