REWE va investi 58 milioane euro in Romania, in 2013, cu scopul extinderii atat prin deschiderea de noi magazine, cat si prin achizitia de terenuri. In prezent, reteaua REWE este alcatuita din 137 de magazine Penny Market si sapte magazine XXL Mega Discount. Relansata la inceputul lui 2013 sub un nou nume, reteaua XXL Mega Discount a parcurs un proces de reamenajare si modernizare.

“Estimam ca in 2013 vom creste cifra de afaceri pana la 2,5 miliarde de lei. Pentru achizitia de terenuri si deschiderea de noi magazine luam in calcul, in principal, orasele mici dar si unele zone din urbanul mare. Printre acestea se afla Bucurestiul si imprejurimile, dar si Dorohoiul. Vrem, de asemenea, sa modernizam si depozitele existente’, a spus Daniel Gross, CFO REWE Romania.

Obiectivele REWE Romania pentru 2013-2014 prevad deschiderea a 20 de noi unitati Penny Market in fiecare an, cumuland o investitie in dezvoltare de peste 100 de milioane de euro in cei doi ani. Suma va fi alocata in primul rand noilor magazine inaugurate, dar un procent important va fi destinat imbunatatirii retelei actuale.

La ora actuala grupul REWE este reprezentat in 13 tari europene, cu o cifra de afaceri inregistrata in  anul 2012 de 49,7 miliarde euro si peste de 300.000 de angajati, in 15.538 de magazine. In Romania, grupul este prezent prin lanturile de magazine Billa, XXL Mega Discount si Penny Market.