Producatorul de vinuri Domeniile Ostrov se asteapta ca in 2013 productia de fructe si implicit vanzarile sa se majoreze cu peste 80%, la un nivel de noua milioane de lei, fata de cele cinci milioane de lei in 2012.

Compania detine in Romania o suprafata de aproape 400 de hectare de plantatii pomicole, din care 318 sunt pe rod, restul aflandu-se in programe de plantare demarate in ultimii doi ani. Din cele 318 de hectare de livezi pe rod, 155 de hectare reprezinta livada de cais, 84 hectare cea de cires, iar restul este plantat cu piersici, nectarini, pruni, visini si nuci.

“Pentru 2013 estimam ca productia va ajunge la aproape 6.000 de tone de fructe, in special caise, piersici si prune in crestere substantiala fata de productia de anul trecut. Prognoza noastra se bazeaza pe investitiile realizate in ultimii ani in tehnologii moderne de productie si in sistemele de irigare si fertilizare”, a declara tOana Belu, actionar Domeniile Ostrov.

Domeniile Ostrov livreaza la export aproximativ 70% din productia de fructe de la Dunare, mai precis in Rusia si tarile ex-sovietice, Germania, Cehia sau Austria. Diferenta de 30% ramane in tara, iar in ultimul an producatorul apreciaza o crestere semnificativa a cererii de fructe la nivel local.