Bautura preferata de dobrogeni la terase este berea potrivit unui studiu marca Gfk Romania, citat de Asociatia Berarii Romaniei, astfel peste 70% o comanda. Berea se bea si acasa, impreuna cu ceilalti adulti din familie – unul din doi dobrogeni consumatori de bere o aleg pentru relaxarea de acasa dupa o zi de munca.

Potrivit acestui studiu, berea ocupa un loc important in topul produselor consumate de dobrogeni in timpul verii: 53% din adultii iubitori de bere au declarat ca aceasta nu le lipseste din frigider mai ales in sezonul cald.

Peste jumatate din dobrogenii consumatori de bere o aprecieaza pentru proprietatea sa de a hidrata organismul, iar 87% din ei cred ca berea insoteste cel mai bine intalnirile cu prietenii. In plus, jumatate din dobrogenii care iubesc berea cred ca un consum moderat de bere poate preveni aparitia pietrelor la rinichi. Mai mult, 40% din consumatorii dobrogeni de bere o prefera pentru ca este fabricata din ingrediente naturale, iar 25% din ei o considerata o sursa naturala de antioxidanti.