Lernstift este noua inventie ce va revolutiona scrisul de mana. Pixul-gadget va recunoste scrisul si va vibra atunci cand utilizatorul a scris gresit un cuvant.

Considerat un mix intre Pixul clasic si noile tehnologii, Lernstift utilizeaza tehnologia Wi-Fi pentru a se conecta la computer, smartphone-uri sau chiar la alte pixuri digitale.

Lernstift utilizeaza o placa de baza cu procesor si memorie, o baterie AAA pentru alimentare si un giroscop cu accelerometru. Sistemul de operare este unul minimalist de la Linux si prin intermediul lui are loc recunoasterea textului in functie de miscarea pixului.

Pentru inceput, aplicatia va fi functionala pentru variantele in engleza si germana, insa producatorul si-a rezervat posibilitatea ca pe viitor sa includa peste 40 de limbi in memoria gadgetului.

Destinat in special pentru scolari, Lernstift permite schimbarea varfului cu pix, creion sau stilou, in functie de dorinta utilizatorului, precizeaza www.go4it.ro .

In prima faza, pixul Lernstift va detine doua functii primare; modul de ortografie si modul de caligrafie si va fi disponibil in doua variante de culori, si anume roz si albastru.