Consiliul Concurentei a autorizat achizitionarea de catre Auchan Romania a 20 de magazine Real in Romania. Tranzactia a fost autorizata cu conditia respectarii unor angajamente asumate voluntar de partile implicate pe doua piete relevante, respectiv Craiova si Targu-Mures, potrivit Mediafax.

Astfel, Auchan si-a luat angajamentul de a nu creste preturile de vanzare cu mai mult de 5% fata de media preturilor altor magazine din retea, pentru o perioada de trei ani.

De asemenea, acesta si-a asumat obligatia de a nu deschide noi magazine pe cele doua piete relevante, pentru o perioada de cinci ani.

Angajamentele asumate de parti asigura o functionare corecta a acestor piete si pe viitor. Pe majoritatea pietelor analizate au avut loc deschideri de noi magazine si nu exista bariere semnificative care sa influenteze intrarea pe piata de retail din Romania”, a declarat presedintele Consiliului Convurentei, Bogdan Chiritoiu.

In noiembrie anul trecut, grupul Auchan, controlat de familia Mulliez, anunta achizitia a 20 din cele 24 de hipermarketuri Real din Romania de la grupul german Metro, intr-o tranzactie de 1,1 miliarde euro care a vizat si unitatile din Polonia, Ucraina si Rusia.

In urma preluarii Real, Auchan urca de pe locul patru pe doi in topul lanturilor de hipermarketuri din Romania, cu afaceri cumulate de peste 1 miliard de euro, fiind devansat doar de Kaufland.