Distribuitorul de produse electrocasnice Gorenje Romania a lansat o noua generatie de aparate frigorifice, ION Generation. Noua gama dispune de functia IonAir, aceasta asigurand pastrarea alimentelor proaspete pana la 10 zile datorita curentilor de aer incarcati cu ioni negativi ce contin particule care ajuta la purificarea aerului.

“In medie, un singur membru al unei familii arunca anual 180 de kg de alimente. Asa ca, pentru a veni in sprijinul clientilor nostri, am creat tehnologia IonAir care tine mancare proaspata mai multe zile eliminand pana la 95% din bacterii”, a afirmat Damir Drazetic.

O alta functie a noii generatii de frigidere este AdaptCool, un program special care inregistreaza frecventa cu care este deschisa usa frigiderului de-a lungul unei saptamani. Acesta memoreaza in mod constant datele si programeaza frigiderul in functie de acestea. Astfel, cand frigiderul “stie” ca usile vor fi deschise mai des, accelereaza in mod automat procesul de racire, fiind pastrata astfel o temperatura constanta. Acest proces ajuta ca alimentele sa nu fie influentate de temperatura ridicata inregistrata in timpul deschiderii usii.

MultiFlow 360°C se numara, de asemenea, printre functiile unice ale noii generatii de aparate frigorifice. Acesta este un sistem de circulatie al aerului cu 14 doze ce ajuta la distributia uniforma a aerului rece in interiorul frigiderului.

“Noile aparate din gama ION Generation, de clase A+ si A++, dispun de mai multe functii ce asigura un consum mic de energie. Astfel, programul Mod ECO este ideal atunci cand proprietarii sunt in concediu deoarece observa ca usa frigiderului este deschisa mai rar si mentine temperatura optima, economisind in acelasi timp energie. LedLight ajuta, de asemenea, la conservarea de energie, fiind folosite pentru iluminare LED-uri ce au o durata de viata de 30 de ori mai mare fata de becurile obisnuite”, a mai spus reprezentantul companiei.