Avon Romania,  retailer de cosmetice prin intermediul vanzarilor directe, lanseaza in Romania un magazin online in cadrul unei platforme integrate de comert electronic, Avon Online.   Platforma nou-creata marcheaza trecerea companiei catre un nou model de business, informeaza un comunicat al societatii. 

Noul model de business reprezinta o schimbare atat in viata reprezentantilor Avon, carora compania le ofera  o afacere online la cheie – care le permite sa devina antreprenori in digital, cat si in cea a consumatorilor, care pot comanda online produse, acestea fiind livrate de catre reprezentantii care ofera consiliere personalizata de beauty, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

„ Noua platforma este o dovada a modului in care tehnologia se adapteaza stilului actual de viata, mult mai dinamic, in care totul este la indemana, in cel mai scurt timp. Inca o data redefinim pentru clientii nostri frumusetea, de data aceasta in mediul online. Speram ca platforma sa fie adoptata rapid de cat mai multi clienti si sa reprezinte cu adevarat un punct de referinta in ceea ce priveste viitorul serviciilor Avon Online”, a declarat Razvan Diratian, director general al Avon Cosmetics Romania si Republica Moldova.

Modelul de business a presupus crearea a cateva mii de magazine online administrate de reprezentantii Avon si inglobate intr-o platforma. Rolul agentului ramane in mare parte acelasi. Acesta va oferi consiliere personalizata si va livra produsele acolo unde doreste clientul.

Astfel, pentru a putea cumpara online, cei interesati vor trebui sa intre pe site-ul companiei, sa selecteze produsele si cantitatile dorite si sa apese pe “adauga in cos”. Pentru a putea avansa cu comanda, clientul trebuie sa se logheze, daca este un client vechi, sau sa isi creeze un cont nou.

Pentru cei care nu au deja un reprezentant, platforma le va sugera o persoana aflata in vecinatate. Odata ales reprezentantul, clientul este directionat catre pagina principala unde va gasi toate detaliile despre comanda pe care urmeaza sa o faca, iar daca este de acord cu ea trebuie sa o confirme. Plata se face la livrare.