Forbes Romania a lansat pe piata topul celor mai influente 100 de branduri prezente pe piata romaneasca. Inovatia, stilul, autenticitatea, dezirabilitatea, unicitatea si responsabilitatea au fost principalele criterii evaluate in procesul de selectie.

Astfel, cel pentru cel mai cool brand din domeniul vinurilor, a fost acordat Domeniilor Samburesti, Coca-Cola a castigat titlul de cel mai cool brand al anului 2013 la categoria bauturi racoritoare, EMAG a primit premiul pentru cel mai cool magazin online, Baneasa Shopping  fost ales cel mai cool mall din Romania in 2013, iar  Ikea este considerat de cei de la Forbes cel mai cool brand din retail. Topul complet se gaseste aici.

Topul Forbes Romania „100 Cool Brands in 2013” a fost realizat in colaborare cu peste 80 de lideri de opinie romani care au analizat ponderea factorului cool in imaginea fiecarui brand. Selectia celor mai cool branduri ale acestui an a pornit de la un esantion initial de 300 de marci.  Clasamentul final a fost stabilit pe baza unei cercetari ample – cantitative si calitative – a imaginii fiecarui brand pe diverse medii de comunicare – rapoarte, publicatii, bloguri etc. Alegerea formatorilor de opinie, intervievarea acestora, analiza si interpretarea rezultatelor a fost realizata de agentia de coolhunting ANTZ.