Incepand de luni dimineata, 9 decembrie, peste 86.000 de camioane si-au anuntat intentia de  a-si opri activitatea pe termen nelimitat, transportatorii fiind nemultumiti de masurile anuntate de Guvern ce ar genera o scumpire a carburantilor. Retailerii au inceput sa trimita semnale de ingrijorare.

“In prezent, retelele de magazine membre ale Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR) au stocurile asigurate, insa daca greva va dura mai mult de doua zile putem anticipa ca vor aparea probleme in primul rand la produsele proaspete — legume, fructe, lapte, carne si peste, insa ulterior si stocurile celorlalte marfuri vor avea de suferit’, a declarat Delia Nica, director executiv al AMRCR.

Potrivit Agerpres, actiunea de protest a transportatorilor a perturbat traficul rutier in jurul principalelor orase din tara, in unele cazuri fiind vorba de blocarea totala a circulatiei rutiere pentru un anumit interval de timp, cum este de exemplu, cazul Sibiului. Aici, potrivit politiei locale, aproximativ 120 de TIR-uri stationate au blocat luni dimineata, timp de o ora, traficul rutier pe centura ocolitoare a municipiului Sibiu, parte din Autostrada A1, in zona localitatii Cristian (judetul Sibiu).

Photo credit: ponte1112 / Foter.com / CC BY-NC-SA