Trei baschetbalisti americani, LeBron James, Kevin Durant si Kobe Bryant, vor inaugura editiile speciale de Craciun ale pantofilor Nike in jocurile programate pe 25 decembrie. Pantofii urmeaza sa apara in magazine incepand de a doua zi, informeaza Bloomberg BusinessWeek, dar in editie limitata.
 Modelul primit de James va fi unul verde-menta cu fulgi de zapada, cel pentru Bryant imita pielea de sarpe, iar Durant va purta o pereche creata in spiritul sarbatorilor de iarna, rosii cu talpa verde.
Compania urmeaza de asemenea sa lanseze unul dintre cele mai asteptate modele ale anului, Air Jordan Retro 11 Gamma Blue, iar de anul nou va scoate pe piata modelul Zoom HyperRev.
Singura problema care se intrevede la orizont este suprasaturarea. De ce lanseaza mai multe colectii, toate promovate ca fiind “speciale”, cu atat consumatorii incep sa le acorde mai putina importanta. Nike urmeaza sa scoata pe piata nu mai putin de sase modele diferite de pantofi sport in ultimele sase zile din decembrie.
“Cred ca incep sa isi piarda putin din atractie. Pare ca e cate o lansare speciala in fiecare zi acum”, a declarat Matt Powell, analist la SportsOneSource, citat de Bloomberg.