Fondul Mega Image gestionat de Fundatia Comunitara Bucuresti pentru Comunitate si-a desemnat cele zece proiecte castigatoare care vor  reactiva spiritul de comunitate al locuitorilor din Bucuresti si Ilfov.  La aceasta editie, mai mult de 100 de aplicatii s-au inscris pentru finantare. 

Cele zece idei castigatoare surprind teme diferite, relevante pentru comunitatile din Bucuresti:

Jocurile Cartierului, Asociatia Corporeanima: inchide strada si reuneste comunitatea in cadrul unui eveniment sportiv dedicat copiilor din cartierul Costeasca, organizat chiar de locuitori.

Schimbarea incepe de la noi, Fundatia Policy Center for Roma and Minorities: aduce impreuna locuitorii de pe doua strazi din cartierul Ferentari, pentru a gasi problemele din comunitate si solutii concrete pentru acestea.

Edu_Cult_Berceni. De la cartier la comunitate, Asociatia Traslucid:invita locuitorii cartierului Berceni sa interactioneze pentru a descoperi identitatea istorica si culturala a acestui loc, dincolo de blocuri.

Impreuna imbratisam copiii cu autism, Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata-ATCA: sustine integrarea copiilor cu autism din Otopeni si Voluntari, aducandu-i impreuna cu alti copii de varsta lor.

HomeFest, Jean-Lorin Sterian: un festival de teatru de apartament ofera bucurestenilor ocazia de a deveni organizatori de evenimente culturale in propriile locuinte, in beneficiul vecinilor de bloc.

Invata-ma sa invat, Asociatia Desenam Viitorul Tau: ajuta bucurestenii sa constientizeze ca in blocul lor exista locuinte sociale pentru copii dezinstitutionalizati si ii incurajeaza sa se implice in viata lor.

Scoala de mecanica de biciclete pentru tineri, Bita Color: deschide prima scoala de mecanici pentru copiii si tinerii dezavantajati si ii ajuta sa devina mecanici, vopsitori sau curieri pe bicicleta.

Vreau sa fiu parte din comunitate!, Fundatia Motivation Romania: aduce impreuna copii cu dizabilitati institutionalizati si copii din familii obisnuite din Bragadiru prin intermediul sportului, al gatitului sau al atelierelor de creatie.

Istorie si traditie in Lacul Tei, Grupul de Initiativa Civica Lacul Tei:redescopera istoria si traditia cartierului Lacul Tei, prin organizarea unei expozitii cu fotografii vechi din cartier, stranse chiar de la locuitori.

E timp pentru noi, SolidDar: contribuie la dezvoltarea unui centru comunitar pentru locuitorii din Otopeni.

Procesul de selectie a fost realizat de un juriu independent, format din persoane cu experienta in domenii legate de implicare sociala, CSR sau organizatii non-guvernamentale. Membrii juriului sunt: Adina Ionescu, Coordonator PR & Branding la MOL Romania, Andrei Bortun, CEO Millenium People & The Institute, Presedintele Fundatiei Gala Societatii Civile, Oana Preda, Director Executiv la Centrul de Resurse pentru participare publica (CeRe), Roxana Colisniuc, CSR Officer la ING Bank si Roxana Sofica, Coordonator programe ONG, Asociatia pentru Relatii Comunitare (ARC Romania).

Fondul Mega Image pentru Comunitate a oferit finantari in valoare totala de 100.000 lei, pentru 10 proiecte din Bucuresti si Ilfov