Anul 2013 s-a incheiat cu o crestere de 13,5% a vanzarilor pentru Cora Romania cu ajutorul unei  retele de 12 hipermarketuri, existente atat in centre comerciale proprii, cat si in spatii inchiriate, dintre care patru in Bucuresti (Alexandriei, Pantelimon, Lujerului si Sun Plaza) si opt in provincie, la Ploiesti, Cluj Napoca, Baia Mare, Arad, Drobeta Turnu Severin, Constanta si Bacau, potrivit Mediafax.

Astfel, lantul de hipermarketuri Cora Romania a incheiat anul 2012 cu o cifra de afaceri de 359 milioane de euro, in crestere cu 6% comparativ cu 2011, pe fondul deschiderii a doua noi magazine in Constanta si Ploiesti. In schimb, profitul net al retailerului a scazut anul trecut cu 38,5%, la 5,5 milioane de euro.

Pentru 2014 retailerul are alte doua proiecte, un nou hipermarket in Bucuresti, in mall-ul Victoria City, si centrul comercial din Brasov. Pentru acesta din urma, compania a anuntat anul trecut ca este in cautarea unui partener la nivel international impreuna cu care sa dezvolte conceptul proiectului. “Procesul de selectie este in desfasurare si in curand va fi anuntat partenerul pe proiectul cora Brasov. Nu putem face o precizare mai exacta”, a mentionat purtatorul de cuvant al companiei.