Legumele produse in serele din Bucuresti s-ar putea scumpi cu pana la 50% din cauza majorarii pretului la gigacalorie cu 40% din 1 ianuariec a urmare a unei decizii luate de catre Primaria Generala a Municipiului Bucuresti, anunta federatia de producatori Pro Agro.

“Din primele noastre calcule, apreciem ca rosiile si celelalte legume romanesti se vor scumpi cu 50%. Ma refer la intreaga piata din Romania, pentru care preturile din Bucuresti sunt de referinta”, a declarat presedintele Pro Agro, Alex Jurconi.

Potrivit Mediafax cel mai grav afectata de scumpire este sera de legume, LEOSER SA, membra a federatiei PRO AGRO si a organizatiei de producatori HORTIFRUCT ce furnizeaza peste 30.000 de tone de legume pe piata interna si externa si isi desfasoara activitatea pe o suprafata de 90 de hectare.

“In acest moment, nu mai putem concura cu legumele subventionate din celelalte tari producatoare, precum Turcia. Solicitam primului ministru inceperea de indata a unui dialog pentru gasirea unei solutii”, a declarat directorul general al Leoser, Victor Nitu.

Photo credit: Nancy D. Regan / Foter.com / CC BY-NC