Producatorul Evolio a lansat  X8 Fusion, tableta Quad-Core convertibila, de 7,85” ce poate fi folosita si ca un laptop de dimensiuni reduse prin cuplarea la tastatura de aluminiu care are si rol de protectie a ecranului cand se afla in pozitie inchisa.

Potrivit Evolio, X8 este cea mai subtire tableta disponibila pe piata din Romania la acest moment, cu o grosime de doar 6,8 mm si o greutate de 300 de grame. Tastatura bluetooth are, de asemenea, un design compact, si numai 6 mm grosime.

Procesorul tabletei Evolio X8, Rockchip RK3188T, tactat la o frecventa de 1,4 GHz, ofera o putere de operare crescuta, pastrand in acelasi timp un consum scazut al energiei.

Tableta se bazeaza pe sistemul de operare Android 4.2, are memorie interna de 8 GB, memorie RAM de 1 GB si slot MicroSD care suporta carduri de memorie de pana la 32 GB. Conectarea la internet se face Wi-Fi b/g/n sau prin modem 3G extern. Tableta permite, de asemenea, conectare Bluetooth 4.0 si HDMI.

Evolio X8 Fusion poate fi comandata la pretul de 749 lei din magazinele online, urmand a fi disponibila de maine in magazinele Altex si Domo.