Grupul Carrefour a semnat acordul final privind achizitionarea un portofoliu de 127 de centre comerciale in Franta, Spania si Italia, transmite Dow Jones Newswires.

Retailerul european a anuntat in luna decembrie ca va cheltui doua miliarde de euro  pentru a cumpara mall-urile invecinate cu supermarketurile sale din Franta, Spania si Italia si va crea o noua divizie de imobiliare, care va grupa si celelalte 45 de centre comerciale pe care le detine deja in Franta. Tranzactia va fi supusa spre aprobare autoritatilor antitrust si ar urma sa se incheie in primul semestru din 2014. Compania sustine ca planul de achizitionare a celor 127 de centre comerciale  nu va afecta nivelul datoriei retailerului francez.

In 2013, Carrefour a obtinut aproape 3,6 miliarde de dolari din vanzarea unitatilor sale din Indonezia, Columbia, Grecia si Singapore in cadrul unei strategii vizand strangerea de numerar pentru a-si apara pozitiile din Europa de Vest, China si Brazilia. In plus, Carrefour a iesit de pe mai multe piete considerate neimportante, precum Columbia, Malayezia si Indonezia, iar aceste vanzari i-au permis sa-si reduca datoriile .