Producatorul de mobilier din pal si canapele Rus-Savitar a finalizat proiectul de extindere si modernizare a fabricii de mobilier tapitat din Dudestii Noi, Timis, valoarea proiectului fiind de 5,2 milioane de euro, dintre care doua milioane de euro provin din fonduri europene prin POS Cresterea Competitivitatii Economice.

Noua fabrica produce o gama diversificata de produse de mobilier tapitat din piele ecologica si material textil care sunt distribuite in cele 15 magazine Casa Rusu si 13 francize, dar si exportate in Olanda, Belgia, Elvetia, Franta, Bulgaria, Slovenia, Slovacia, Cehia, Irak si Quatar.

Linia de productie de mobilier tapitat se adauga altor cinci linii complet automatizate de productie de mobilier din pal, toate localizate in parcul logistic de 100.000 mp din Dudestii Noi, Timis din care suprafata construita reprezinta 56.000 mp. Linia este dimensionata pentru o productie de 10.000 de produse de mobilier tapitat pe luna, de cinci ori mai mult decat capacitatea de productie existenta inainte de dezvoltarea sectorului de mobilier tapitat.

In urma extinderii capacitatii de productie, la finalul anului 2013 s-a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri cu 18 procente fata de momentul demararii proiectului, din care 15 % reprezinta cifra de afaceri obtinuta din activitatea de export, iar estimarea pentru anul 2014 este ca cifra de afaceri a companiei Rus-Savitar sa inregistreze o crestere de pana la 28%”, a declarat Cristian Rusu, director general Rus-Savitar.