Artima, firma prin care Carrefour Romania gestioneaza supermarketurile Market si trei magazine de proximitate integrate Express din Bucuresti, a obtinut un contract de credit de 13,5 milioane de euro de la ING BANK. 

Noul contract de credit va inlocui dispozitiile contractului de credit incheiat in 2006 intre societatea Carrefour Romania, in calitate de imprumutat, si ING Bank NV Amsterdam, in calitate de imprumutator, in cadrul caruia societatea (Artima – n.r.) a detinut, de asemenea, calitatea de imprumutat pentru o linie de credit in valoare de 60 milioane lei.

“Si anul acesta vom investi in lansarea de noi magazine in cadrul strategiei de expansiune multiformat. Planul de expansiune este confidential, insa vom anunta de fiecare data cand vom deschide un nou magazin”, a declarat, potrivit Mediafax, Andreea Mihai, directorul de marketing al Carrefour Romania.

Potrivit datelor de la Ministerul Finantelor Publice, in 2012, Artima a raportat o cifra de afaceri de 157 milioane de euro, in crestere cu 34% comparativ cu 2011, si un profit net de aproximativ 80.000 de euro.