Libraria online elefant.ro a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 6,5 milioane euro, in crestere cu 80% fata de anul precedent, a anuntat Universal Online Promotion, administratorul magazinului. In prezent, elefant.ro are 300.000 de clienti activi.

“Anul 2013 a fost un an al transformarilor, un an in care elefant.ro a reusit sa se transforme (…) din cea mai mare librarie online intr-un mall care ofera peste 130.000 de produse destinate familiilor. Anul  2014 va fi cu siguranta un an de crestere, mai ales pe fondul diversificarii gamei de produse si a serviciilor post-vanzare”, a declarat directorul general al elefant.ro, Dan Vidrascu, pentru Mediafax.

Vanzarile de carte si eBooks (carti in format electronic) au contribuit cel mai mult la cifra de afaceri a elefant.ro, categoriile de produse recent lansate avand insa cresteri peste media pietei in fiecare luna.

Potrivit lui Dan Vidrascu elefant.ro a reusit sa ajunga la o pondere de 8-10% din piata nationala de carte cifrata la 50-60 de milioane de euro. In segmentul de carte digitala, prin cele peste 3.000 de titluri oferite online, elefant.ro a ajuns sa detina peste 80% din piata de eBooks.