Potrivit Hornbach Romania, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de constructii si gradinarit, aproximativ 30% dintre romani aleg sa realizeze singuri lucrarile de renovare a balconului, restul apeland la mesteri specializati.

 Una dintre cele mai importante etape ale amenajarii unui balcon este reprezentata de montarea pardoselilor, iar in Romania aproximativ 30% dintre clientii care isi reamenajeaza balconul aleg sa realizeze singuri lucrarile de placare, restul de 70% dintre acestia apeland la aplicatori de finisaje interioare sau mesteri specializati.

In ceea ce priveste cele mai utilizate materiale pentru placarea balconului,  majoritatea romanilor opteaza pentru gresie sau mozaic, costurile mai reduse de montaj regasindu-se printre principalele considerente ale acestor alegeri.

“Pentru a realiza o lucrare de calitate este foarte important ca aspectul estetic sa fie imbinat cu functionalitatea si sa se acorde o importanta crescuta fiecarei etape. Astfel, inainte de montarea placilor, suprafata de aplicare trebuie sa fie foarte bine nivelata, fiind recomandate realizarea lucrarilor de reparatie si hidroizolare, cat si sigilarea gurilor de scurgere si a fisurilor, urmand ca dupa montaj sa se realizeze finisarea si sigilarea rosturilor”, spun reprezentantii retailerului.