Producatorul de materiale de constructii Duraziv mizeaza in 2014 pe o accentuare a importantei  acordata de romani culorii in proiectele de amenajare si renovare, lucrari a caror pondere a crescut constant in ultimii cinci ani, de aceea producatorul va investi in acest domeniu.

O prima investitie a companiei vizeaza gama de pigmenti solizi instanti cu 14 amestecuri de pulbere pentru interior si exterior. Gama Duraziv Essenza cuprinde amestecuri de pulbere de 6g si 36g, destinate nuantarii produselor Duraziv din gama Standard – vopsea lavabila si respectiv tencuiala decorativa, avand o serie de beneficii importante. Pigmentii se dizolva instant si au o putere de colorare mare, precum si o rezistenta buna la lumina, la radiatii UV si la intemperii. In acest an producatorul a rebranduit gama de pigmenti solizi modificand atat numele, cat si ambalajele.

Duraziv lanseaza si sistemul de colorare profesional Duraziv Color Pro, pentru bazele de nuantare cu Kauciuc. Cu aceasta ocazie, este lansata si noua cartela de culori, ce cuprinde o selectie de peste 500 de tonuri grupate pe game de culori, de la pastel la accent, plus o sectiune speciala – Selecta – ce propune combinatii armonioase de cate patru culori.

Conform studiilor interne ale companiei, culoarea este preferata, in special, in amenajarea camerelor pentru copii si, surprinzator, in dormitor, un spatiu intim unde proprietarii pot alege fara teama ca vor fi judecati de toti cei care le calca pragul casei. Pentru restul camerelor, se prefera nuantele pastel.