Doua foste magazine Bricostore au fost deschide astazi la ora 7 sub noul nume Brico Depot  in zonele  Pantelimon si Orhideea.

„Nu este vorba despre inca un magazin pe piata romaneasca de DIY, ci de lansarea in  Romania a unui concept nou si diferit”, a declarat Patrick Papot, directorul general delegat al Brico Dept Romania. Astfel magazinele lansate au forma unui depozit de materiale neprietenoasa cu clientul final cu o gama de doar 12.000 de produse esentiale (la jumatate din gama Bricostore) necesare lucrarilor de constructii.

“Gamele Brico Depot nu contin produse inutile – contrar gandirii „tot timpul mai mult” – se arata in comunicatul de lansare. Ceea ce vrea sa insemne ca, fata de Bricostore, noile magazine nu au zona destinata gradinii, amenajarii spatiului verde sau hrana pentru animale. Depozitul este organizat in trei zone: materiale de constructie si renovari, amenajari interioare si unelte necesare pentru realizarea lucrarilor si va fi deschis de la ora 7 pentru ca meseriasii sa-si faca aprovizionarea de aici. 

Brico Depot sustine ca nu realizeaza promotii, pentru ca produsele sunt la un cost mai mic tot timpul. In schimb ei inlocuiesc cuvantul “oferte” cu termenul de “Arivaj” – un produs in cantitate limitata de cateva zeci sau sute de bucati, care nu se gaseste in gama permanenta,  vandut la un pret mai scazut decat cel de pe piata. In oferta de lansare apar usi pentru intrare la 150 lei, bucatarii la 400 de lei sau aparate de aer conditionat la 800 de lei, in cantitati limitate ce ar putea determina imbulzeala specifica deschiderilor.

„Prin depozitele noastre, prin Arivaj, prin preturile mici, prin oferta in cantitati mari disponibile imediat, prin oferta simpla, redusa la esential, speram sa reunim toate ingredientele pentru a atrage cumparatorii romani”, spera Patrick Papot, director general delegat al Brico Depot.