Retailerul de mobila IKEA va lansa din aprilie o noua colectie limitata IKEA PS 2014 de 51 de produse pe care o anunta ca fiind cea mai curajoasa, fiind special gandita pentru persoanele care traiesc in apartamentele mici din oras. 

IKEA a realizat o cercetare de piata care a aratat ca unu din cinci tineri din mediul urban traieste in locuinte cu suprafete mai mici de 30 de mp.  Mai mult, 15% din cei intervievati au admis ca nu stiu cat timp vor sta in noua locuinta si o treime s-a mutat mai mult de doua ori in ultimii trei ani ceea ce face dificila achizitionarea de  piese de mobila voluminoase. Aceasta cercetare a determinat aparitia acestei colectii.

“Ne-am gandit la nevoile generatiei tinere care adesea pleaca in marile orase pentru a-si implini visele. Colectia este flexibila,  accesibila ca pret, frumoasa si poate fi usor de mutat prin casa pentru a maximiza utilizarea chiar si a celor mai mici spatii”, a declarat Gemma Arranz, seful designerilor Ikea Marea Britanie si Irlanda.

Produsele sunt din varii  materiale de la bambus la sticla, fiind una din cele mai accesibile game.

Din colectia IKEA PS 2014 fac parte mici dulapuri, cuiere, rafturi, mese de scris – toate de dimensiune mica si pliabile spatiilor mici.

Colectia include un sistem de rafturi care poate fi rezemat de perete fara a fi nevoie de alte sisteme de sustinere, fiind influentat de designul japonez, tara in care este interzisa fixarea mobilei in spatiile inchiriate.