Aproximativ 60% din guma de mestecat aflata in comert contine peste 11 E-uri, potrivit unui studiu pe etichetele produselor tip guma de mestecat  ce se regasesc pe piata din Romania realizat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania.

Astfel, 25% din gumele de mestecat aflate in comert au in continut 11 E-uri, 14.8% au in continut 8-10 E-uri, 11% au in continut 12 E-uri iar 7.4% au in continut 13 E-uri.

In cadrul studiului au fost analizate 27 de produse tip guma de mestecat, achizitionate in mod aleatoriu si anonim de catre reprezentatii  studiului in iulie 2013. Din cele 27 de tipuri de produse testate, doar 18.51 % au in continut zahar, restul de 81.5 % au in continut indulcitori. Toate cele 27 de produse  testate au in continutul lor arome de diferite fructe.

Toate produsele tip guma de mestecat au ca distribuitor/producator Wrigley Romania.

Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor si serviciilor comercializate pe piata romaneasca pentru ca alegerea cetateanului consumator sa fie facuta in cunostinta de cauza.