Firma Lipsmark a primit autorizatie pentru comercializarea bauturilor alcoolice sub forma de pudra in SUA, transmite agentia de presa Belga citata de Agerpres. Astfel americanii isi vor putea pregati singuri bauturile cu alcool preferate.

“Consumatorii trebuie sa se gandeasca la Palcohol ca la orice bautura alcoolica, dar sub forma de pudra ce va fi vandut oriunde se comercializeaza bauturi alcoolice’, a informat firma cu sediul in Arizona, adaugand ca este absolut contraindicata inhalarea alcoolului pudra. Echivalentul unui pahar de bautura alcoolica ar fi 60 g de pudra inhalat.

Firma a tinut sa precizeze ca Palcohol va fi vandut doar celor care au varsta legala pentru a cumpara si consuma bauturi alcoolice — 21 de ani in Statele Unite.

Alcoolul pudra se vinde deja in Japonia de circa zece ani si in unele tari europene, iar o firma americana comercializeaza de la sfarsitul anului trecut bere pudra – concentratul de hamei amestecandu-se cu apa gazoasa, rezultand o bere de calitate satisfacatoare.