Dacris, jucator pe piata locala de birotica si papetarie, investeste 250.000 de euro intr-un magazin cu instrumente de scris de lux marca Namiki. 

“Exista un segment de piata, format din colectionari si iubitori de arta (…), ce are resursele de a acoperi aceasta pasiune cu sume intre 500-10.000 de euro pentru a achizitiona un stilou din colectiile Namiki.Vom aduce in Romania colectii in care sunt numai 99-150 de piese la nivel mondial”, a spus Dan Fati, actionarul principal si CEO al Dacris.

Magazinul ArtPen va fi deschis pe 25 aprilie pe Calea Victoriei, nr. 39 (langa magazinul Muzica).

Realizarea unei piese din seriile Namiki poate dura si 6 luni, datorita timpului necesar de uscare al diferitelor straturi de lac si vopsele pretioase. Tehnica Maki-e, utilizata pentru lacuirea speciala, a fost prima data utilizata in anii 764-1185, la Curtea Imperiala Japoneza.

“Nu avem la acest moment o dimensiune a volumului total al pietei locale de produse de scris de lux. In plus, Namiki este deosebit, chiar fata de alte marci de lux. Combinatia intre utilizarea materialelor pretioase – aur, platina, rodiu – arta speciala si traditia veche, alaturate desenului si designului ergonomic si minimalist fac aceste instrumente incomparabile”, a adaugat Dan Fati. Totusi Dacris si-a propus sa atinga in Romania vanzari de peste 1 milion de euro pentru primii doi ani.

Dacris Impex este prezenta de 20 ani pe piata romaneasca si este specializata in importul, distributia si comercializarea articolelor de birou si a produselor tiparite. Compania este unicul importator al produselor Pilot in Romania si distribuitor pentru branduri  precum: Skag,3M, Bi Silque, Rapesco, Fellowes, Tarifold, Xerox, HP, Esselte, Rapid, Aero, Etilux, Elba, Brother, Papyrus, Noki, Trodat, Tork, M&M, L’Oblique, Toy Color.

In prezent, Dacris Impex are peste 290 de angajati si un portofoliu de peste 5.000 de clienti.